Bolboompjes op stam

bolboompjes op stam

Bolboompjes op stam in pot

Als je op zoek bent naar een leuke toevoeging voor jouw tuin in de vorm van een ‘kleinere’ boom, kun je eens kijken naar bolboompjes op stam! Deze zijn zowel beschikbaar als varianten die je in de grond kunt zetten als bolboompjes op stam in pot. Op deze pagina vind je informatie over bolboompjes op stam snoeien en of je ze nu wel of niet in de schaduw kunt zetten.

Bolboompjes op stam snoeien

Bolboompjes op stam snoeien doe je praktisch hetzelfde als een grotere bolboom snoeien. Het best kun je ze snoeien in de maand april. De kleine bolboompjes kun je om het jaar of om de twee jaar snoeien. Als je de bolboom kleiner wilt houden is een keer per snoeien aan te raden.

Je kunt het best de volgende stappen volgen bolboompjes snoeien die op stam geënt zijn:

 1. Takken van de bolboompjes tot enkele centimeters van de stam helemaal verwijderen
 2. Let erop dat je de entplaats op stam niet beschadigd, dit kan de groei tegengaan
 3. Als je bolboompje op stam echter zelf al een mooi vertakte ronde kroon vormt kun je deze minder veel snoeien. Kort hierbij enkel wat lange takken in. Let hierbij wel goed op het behoud van de vorm!

Bolboompjes op stam: schaduw / zon

Wanneer je bomen of struiken koopt is het raadzaam om op onderzoek uit te gaan waar je deze het beste kunt planten. Bij bolboompjes op stam in pot heb je een voordeel: je kunt deze verplaatsen bij slechter weer of langdurige zonnige periodes.

Als je een bolboom op stam in de tuin wilt planten kun je het best kiezen voor een plek in de half schaduw. De boompjes dienen genoeg zonlicht te krijgen, maar hoeven niet de gehele dag in de zon te staan. Tip: probeer een plek bij het hek te vinden. Hiermee is de kans groot dat de bolboompjes op stam gedurende de dag zowel in de zon als schaduw staan.

Bolboompjes op stam groenblijvend?

Wanneer je op zoek bent naar bolboompjes op stam die groenblijvend kun je het best kiezen voor een variant uit onderstaande wintergroene bolbomen:

 • Bolliguster
 • Bontbladige olijfwilg (als boompje)
 • Photinia fraseri
 • Glansmispel
 • Hulst als boom
 • Laurier als boom
 • Liguster
 • Parasolden
 • Prunus lusitanica
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *