Catalpa soorten

Soorten Catalpa

De verschillende soorten catalpa soorten

Er zijn diverse soorten catalpa bomen in deze blog vertellen we graag meer over de soorten bomen en hoe je deze kunt herkennen. De catalpa bomen staan ook wel bekend als trompetbomen. Dit komt door de bloem van de boom, deze is namelijk gevormd in een soort van trompet. Je kunt de boom eigenlijk snel herkennen aan de bloem van de boom. Wil je weten hoe je deze boom moet snoeien? Bekijk dan de pagina catalpa snoeien.

Elke catalpa boom krijgt weer een ander soort bloem en de bloeitijd verschilt ook. Verder zijn de catalpa bomen te herkennen aan de lange peulen die uit de boom groeien. De soorten catalpa bomen die we in deze blog behandelen zijn:

  • Catalpa Aurea
  • Catalpa Nana
  • Catalpa Purpurea
  • Catalpa Fargesii
  • Catalpa Ovata
  • Catalpa Speciosa

Catalpa Aurea

De catalpa Aurea staat ook wel bekend als de gele trompet boom. Dit komt omdat de boom mooi groengeel kleurt in het voorjaar. De boom begint in juni of juli met bloeien, dan bloeien er mooie grote witte pluimen. Deze boom kan ongeveer groeien naar een hoogte van 12 meter.

Catalpa Nana

Deze catalpa Nana zijn vaak te vinden in Nederlandse tuinen en staat bekend als de boltrompet boom, en heeft een bol- of kogelvormige vorm. Een ideale boom voor in een kleine tuin, omdat dat deze niet breed groeit. De boom kan wel in de hoogste groeien en dit kan tot een maximale hoogte van ongeveer 6 meter. De boom groeit langzaam en krijgt zijn bladeren pas in het voorjaar. De boom bloeit helaas niet.

Catalpa Fargesii

De catalpa Fargesii is ook een hele mooie catalpa boom. Deze boom krijgt namelijk rond mei mooie wit met lila bloemen. De boom groeit ongeveer tot een hoogte van 5 meter.

Catalpa Ovata

Catalpa Ovata de Chinese trompetboom. Een boom die tot wel 10 meter hoog kan groeien. Het mooiste van deze boom is dat deze hele mooie gele bloemen krijgt die in een soort pluim groeien. Deze boom begint ongeveer in juli of augustus met bloeien.

Catalpa Speciosa

De catalpa Speciosa kom je in Nederland niet zo vaak tegen. Maar het kan een enorme boom worden en groeien tot 20 meter hoogte. Ook bloeit deze boom en krijgt hij mooie witte trompetvormige bloemen. De bloeitijd van deze boom is in mei of juni.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *