Snoeischaar met aambeeld

snoeischaar met aambeeld

Snoeischaar met aambeeld: wat is dat?

Een snoeischaar met aambeeld is een snoeischaar waarbij het gedeelte met het mes landt op een aambeeld. Bij een normale snoeischaar gaan de snoei-bladen van de schaar langs elkaar bij het snoeien.

Het grote voordeel van zo’n snoeischaar met aambeeld is dat je meer kracht kunt zetten. Door het aambeeld tegen de achterkant van bijvoorbeeld een dikke tak te zetten heb je meer kracht om deze weg te snoeien.

Eén van de beste snoeischaren met aambeeld, waarbij je ook op afstand goed kracht kan zetten in deze Aambeeld Takkenschaar.

Wanneer snoeischaar met aambeeld gebruiken?

Het kan voorkomen dat je een boom of een struik wilt snoeien die verhouten takken heeft. Ook kan er sprake zijn van dikkere takken, waarbij je vast wel eens de situatie hebt meegemaakt dat je handen pijn deden van het snoeien. Hierbij heb je dus duidelijk de verkeerde snoeischaar gebruikt! Een snoeischaar met aambeeld wordt het meest gebruikt in de volgende snoei situaties:

  • Dikkere takken snoeien (bijvoorbeeld een lavatera snoeien)
  • Houtsoorten snoeien
  • Grote of dikke scheuten wegsnoeien

Voordelen van aambeeld snoeischaren

Door te snoeien met een aambeeld snoeischaar heb je veel verschillende voordelen. Hierbij is wel het noodzaak om de snoeischaar altijd goed scherp te houden. Vanwege het feit dat deze snoeischaar bij dikkere takken wordt gebruikt is het echt van belang dat hij scherp is en blijft. Daarbij raden we altijd aan om snoeischaren netjes schoon te maken na gebruik. Dit voorkomt ziekten overbrengen van boom naar boom. Neem ook een kijkje bij de beste snoeischaren, zodat je zeker weet dat je een goed model in handen hebt.

Check de voordelen van snoeischaar met aambeeld:

  • Je kunt veer meer kracht zetten bij het snoeien
  • Perfect voor dikkere takken of diverse soorten hout
  • Minder kans op overbrengen van ziekten
  • Minder kans op maken van snoeienwonden
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *