Welke bomen snoeien in november?

welke bomen snoeien in november

Bomen snoeien in november: bomenlijst

In de winter is het snoeien van diverse bomen een groot voordeel. Zo is de boom een stuk kaler en in veel gevallen niet meer voorzien van bladeren. Je hebt een goed overzicht van de takken en ontdekt welke takken je kunt snoeien. Daarbij kun je de vorm van de boom zonder bladeren veel beter bekijken.

In de winter zijn diverse bomen en struiken vaak in een rustperiode. Dat maakt de maand november een interessante maand om de bomen eens goed te snoeien. Wel dien je altijd goed op te letten dat het overdag niet vriest wanneer je gaat snoeien in november. Takken van bomen kunnen dan ‘invriezen’, wat de kwaliteit van de boom niet ten goede komt.

Deze bomen kun je in november snoeien

Niet alle bomen hoef je per se te snoeien. Met snoeien kun je echter wel de groei van de boom beperken of deze weer netjes in vorm krijgen.

Een treurwilg snoeien of knotten kan het best gebeuren in deze maand. De treurwilg is namelijk al zijn bladeren verloren, waardoor je een goed zicht krijgt wat je kunt snoeien.

Ook een amberboom snoeien kan het best gedaan worden in deze maand, evenals oktober en december. Het is hierbij wel ontzettend belangrijk dat er geen sprake is van vorst overdag: dit kan zorgen dat de takken van een amberboom invriezen. Dit kan hele delen van de amberboom verwoesten.

Let hier op bij snoeien in de winter

Als je bomen (of struiken) gaat snoeien in november zijn er aantal zaken waar je even goed rekening mee dient te houden. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

  • Let op dat het niet vriest in november overdag, dit kan zorgen dat takken ‘invriezen’ wanneer je gaat snoeien
  • Kleed jezelf goed aan, helemaal wanneer je op grote hoogte gaat snoeien
  • Let nog meer op een goede ondergrond bij bijvoorbeeld het gebruik van een ladder
  • Ruim snoei afval direct op, zodat deze de grond van de bomen die bent gaan snoeien niet bedekken
1 antwoord
  1. Emma zegt:

    Mijn vriend en ik zijn verhuisd naar ons droomhuis. We hebben nu een groot perceel met een flink aantal bomen. We weten nog niet of we de bomen laten snoeien of dat we de klus zelf oppakken. Het is in ieder geval goed om te weten dat november een goede maand is om te snoeien. Dat zullen we onthouden.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *